ua en ru

На Івано-Франківщині чинять тиск на членів ПР та їхніх родичів, - нардеп Чуднов

28 січня голова Івано-Франківської ОДА, голова обласної організації Партії регіонів Василь Чуднов взяв участь у прямому ефірі на телеканалі "112 Україна", де розповів про суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

"У кожному районі Івано-Франківської області спостерігається психологічний і фізичний тиск на батьків або дітей членів Партії регіонів", - заявив він.

"В одному з сіл, я не буду називати прізвища, тому що вони просто бояться, до молодого чоловіка приїхали 50 осіб з бітами і живцями від лопат. І змусили прямо на колінах писати заяву про вихід з партії. До однієї жінки, яка очолює району партійну організацію, приїхали 100 машин. І під великим тиском на її 80-річну матір і на її дітей змусили скласти повноваження голови партійної організації", - повідомив Василь Чуднов.

Він також зазначив, що рішення облради про заборону діяльності та символіки ПР обмежує право вільного вибору своєї партійної приналежності більше 20 тис. жителів Івано-Франківської області.

Також голова Івано-Франківської ОДА заявив про неможливість ведення подальшої роботи облдержадміністрації через те, що будівлю зайняли мітингувальники.

" На підході до ОДА зведена 3-4-метрова барикада, через яку треба пробиватися, якщо третій поверх повністю забарикадований, на першому поверсі побиті всі вікна, і люди просто трусяться від холоду, коли практично на вході в приміщення ОДА треба невідомо перед ким звітувати: хто ти, що ти, підписувати якісь невідомі документи. Знаєте, у мене великий сумнів, що в таких умовах можна бути корисним для свого краю, для земляків, перебуваючи на своєму робочому місці", - заявив Василь Чуднов.

Крім того, він повідомив, що в багатьох кабінетах були вилучені документи, оргтехніка, розбиті сервери.