ua en ru

МВС оголосило в розшук суддю Кірєєва, який виніс вирок Тимошенко

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) оголосило в розшук суддю Родіона Кірєєва, який виніс вирок лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) оголосило в розшук суддю Родіона Кірєєва, який виніс вирок лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Відповідне оголошення розміщене на сайті МВС.

Кірєєв підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 (винесення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України.

Згідно з інформацією МВС, суддя зник з поля зору правоохоронців 2 липня 2014 р. в Києві.

Запобіжний захід до Кірєєва поки що не застосовувалася.

МВС оголосило в розшук суддю Кірєєва, який виніс вирок Тимошенко

Відзначимо, в квітні 2014 р. Генеральна прокуратура України порушила справи проти судді Родіона Кірєєва за семи статями.

Нагадаємо, в 2011 р. Тимошенко була засуджена до 7 років в'язниці за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в січні 2009 р., коли вона обіймала пост прем'єр-міністра. Також суд позбавив її на 3 роки права обіймати посади в органах державної влади.

14 квітня 2014 р. Верховний суд України (ВСУ) закрив "газову справу" проти Тимошенко у зв'язку з відсутністю складу злочину. 22 лютого 2014 р. після того, як Верховна Рада проголосувала за її звільнення, Тимошенко вийшла з колонії в Харківській області.