ua en ru

Могерині заявила, що ЄС чекає від української влади статусу автономії для Донбасу

Могерині заявила, що ЄС чекає від української влади статусу автономії для Донбасу Джерело фото:EPA
Верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могерини вважає, що Європейський Союз очікує від української влади надання статусу автономії для Донбасу.

Верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могерини вважає, що Європейський Союз очікує від української влади надання статусу автономії для Донбасу. Про це вона заявила в інтерв'ю австрійському виданню Kurier.

"Поваги до культури і мови людей, статусу автономії для сходу та інституційних реформ", - відповіла Могерини, відповідаючи на питання, чого ЄС чекає від Києва.

Також вона зазначила, що офіційні українські влади повинні продовжити надання гуманітарної допомоги переселенцям, а також приділити увагу боротьбі з корупцією.

"Необхідно щось зробити з корупцією, економіка повинна працювати. Україна несе відповідальність за перетворення", - додала вона.

Нагадаємо, 4 листопада РНБО рекомендував Порошенко невідкладно внести в Раду законопроектпро скасування особливого статусу районів Донбасу.