ua en ru

Мінсоцполітики направила на розгляд Кабміну законопроект про гендерні квоти

Міністерство соціальної політики України направило на розгляд Кабінету міністрів України законопроект про гендерні квоти "Про внесення змін до деяких законодавчих актів стосовно забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків". Про це під час парламентських слухань на тему "Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Проблеми і дієві механізми їх вирішення" заявила заступник міністра соціальної політики Лідія Дроздова, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За її словами, законопроект розроблено на виконання державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 р.

"Зокрема, законопроект передбачає запровадження 30% гендерних квот у виборчих списках політичних партій на виборах до парламенту та місцевих рад. Також ним передбачено, що у корпоративному секторі під час призначення на вакантну посаду перевага надаватиметься кандидату менш представленої статі", - зазначила Дроздова.

За словами заступника голови Мінсоцполітики, законопроект передбачає застосування комплексного підходу до вирішення проблеми паритетного представництва жінок і чоловіків в усіх найважливіших сферах життєдіяльності держави та суспільства.
За словами Дроздової, законопроект вже пройшов погодження в міністерствах і знаходиться на розгляді в уряді.