ua en ru

Міноборони РФ призупинило передачу Україні військової техніки із Криму

Міністерство оборони Росії призупинило передачу Україні військової техніки із Криму.

Міністерство оборони Росії призупинило передачу Україні військової техніки із Криму. Про це заявив заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов, передає радіо "Ехо Москви".

За його словами, це необхідно для того, щоб дане озброєння не використовувалося проти мирного населення у східних областях України.

Антонов нагадав, що РФ взяла на себе зобов'язання не постачати зброю до "гарячих точок", до яких він відніс і південний схід України.

Зазначимо, вчора в Міноборони України повідомили про те, що протичовновий літак-амфібія морської авіації Бе-12 Військово-морських сил України перелетів із Криму до Миколаєва. Також в українському оборонному відомстві зазначили, що процес передачі авіатехніки з'єднання буде продовжуватися й надалі.

Напередодні т.в.о. заступника глави Адміністрації Президента Андрій Сенченко повідомляв, що Україна продовжує виведення військової техніки із Криму на материкову частину країни.

Як раніше заявив в.о. міністра оборони Михайло Коваль, російські військові повернули Україні 41 танк у хорошому стані. Крім того, Коваль зазначив, що із Криму буде виведений практично весь український флот, за винятком кораблів, які підлягають утилізації. Кораблі, які підлягають утилізації, будуть утилізовані на території Криму, а кошти будуть переведені Україні.

Слід зазначити, що, за даними кримського медіацентру Міноборони, російські військові підходять дуже вибірково до передачі української техніки на материк, відбираючи все, що перебуває в хорошому матеріально-технічному стані.