ua en ru

Міндоходів звинувачує Тимошенко та Лазаренка у розкраданні 200 млн дол

Міністерство доходів і зборів розпочало судовий процес у США та Швейцарії у справі про розкрадання 200 млн дол., серед фігурантів якої є екс-прем'єри Юлія Тимошенко та Павло Лазаренко. Про це повідомила юридична фірма Lawrence Graham, яка представлятиме інтереси уряду у цих судах.

Міністерство доходів і зборів розпочало судовий процес у США та Швейцарії у справі про розкрадання 200 млн дол., серед фігурантів якої є екс-прем'єри Юлія Тимошенко (на фото ліворуч) та Павло Лазаренко (на фото праворуч). Про це повідомила юридична фірма Lawrence Graham, яка представлятиме інтереси уряду у цих судах.

Наразі лондонською групою фахівців Lawrence Graham керує старший партнер і голова відділу з питань економічних злочинів і повернення активів Ендрю Віттс.

"Ми раді взяти участь у цій важливій справі, і ми вважаємо, що наша міжнародна мережа юристів, котрі займаються економічними злочинами та відновленням активів, дає нам необхідний професійний досвід для вирішення таких завдань", - повідомив Віттс.

Згідно з інформацією сайту Lawrence Graham, незаконні дії осіб, підозрюваних в участі в розтраті, були в минулому предметом кримінальних розслідувань або судових розглядів у США, Швейцарії та Україні.

Фірма Lawrence Graham відома в Україні своєю співпрацею з НАК "Нафтогаз України".

Зокрема, у квітні поточного року держхолдинг підписав з Lawrence Graham угоду вартістю 200 тис. дол. для захисту в судах своєї частки у британській нафтогазовій компанії з активами в Україні JKX Oil&Gas (JKX) за позовом корпорації Merchant International Company Ltd (США).

Зазначимо, нова справа проти Юлії Тимошенко починається в контексті спроб української влади відпустити екс-прем'єра на лікування за кордон. Можливо, рішення закордонного суду щодо Тимошенко стане одним з важелів впливу на поведінку лідера "Батьківщини" за кордоном, імовірно в Німеччині, де вона має намір лікуватися.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що судовий позов Міндоходів відносно Тимошенко і Лазаренка вплине на голосування за закон про направлення на лікування Тимошенко. "Ми знаємо, що Міністерство доходів і зборів почало судовий процес в Швейцарії і Сполучених Штатах Америки... Ці обставини вплинуть на позицію нашої фракції (відносно голосування за закон про направлення на лікування Юлії Тимошенко)", - заявив він.