ua en ru

Міліція затримала екс-ректора Університету податкової служби Мельника, - Аваков

Міліція затримала екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника.

Міліція затримала екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника (на фото). Про це у своєму Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Затримали "податкового ректора" Мельника. Пам'ятайте, втік при Януковичі з домашнього арешту? Після прибуття з Лондона. Боюся, на жертву колишнього режиму навряд чи схожий. Діємо за законною процедурою...", - написав Аваков.

Нагадаємо, обвинувачений в хабарництві Мельник у серпні 2013 р. втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет. За даними Генпрокуратури, він перебував у США, у Каліфорнії. У ГПУ заявляли, що, незважаючи на відсутність договору про екстрадицію між Україною та США, відомство просить американських колег видати Мельника "на умовах взаємності".

Як повідомлялося, екс-ректор Нацуніверситету Державної податкової служби Петро Мельник втік до США через Білорусь, після вилетів до Австрії, а потім - до Нью-Йорка.

Зазначимо, Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу, яким він керував. 1 серпня 2013 р. Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника надягли електронний браслет для відстеження його перебування. 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня Петро Мельник був оголошений у міжнародний розшук.

Зазначимо, що в суді від колишнього ректора Нацуніверситету ДПС, екс-нардепа від Партії регіонів Петра Мельника вимагатимуть заставу 22,94 млрд гривень.