ua en ru

У суді від екс-ректора Мельника вимагатимуть заставу 23 млн грн

У суді від колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби (ДПС), екс-нардепа від Партії регіонів Петра Мельника вимагатимуть заставу 22,94 млн гривень.

У суді від колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби (ДПС), екс-нардепа від Партії регіонів Петра Мельника вимагатимуть заставу 22,94 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУБОЗ МВС України.

"Згідно з рішенням суду, зловмисник буде доставлений до слідчого-судді для застосування обраного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, або застави в розмірі 22 млн 940 тис. гривень", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що екс-ректор був затриманий на виконання постанови Печерського районного суду Києва після того, як прилетів до України авіарейсом з Лондона.

Державна прикордонна служба також склала стосовно затриманого адміністративний протокол про порушення правил перетину держкордону.

Нагадаємо, обвинувачений у хабарництві Мельник у серпні 2013 р. втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет. За даними Генпрокуратури, він перебував у США, в Каліфорнії. У ГПУ заявляли, що, незважаючи на відсутність договору про екстрадицію між Україною і США, відомство просило американських колег видати Мельника "на умовах взаємності" .