ua en ru

Міліція порушила справу проти екс-заступника глави Мінрегіону Ісаєнко

Міліція порушила справу проти екс-заступника глави Мінрегіону Ісаєнко

Міліція порушила справу проти колишнього заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитра Ісаєнка за підозрою в незаконному отриманні чиновником статусу учасника антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Головним слідчим управлінням МВС в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості щодо підробки документів, які стали підставою для отримання заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Ісаєнко Д. В. статусу учасника антитерористичної операції на сході України. Відомості до ЄРДР внесено за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 13 січня 2015 р. директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко повідомила на прес-конференції, що станом на 13 січня 2015 р. статус учасника АТО в Україні отримали понад 3,5 тис. осіб.

При цьому, як наголосила представник Мін'юсту, за результатами перевірки виявилося, що близько 200 людей, які отримали зазначений статус, не є суб'єктами АТО. "У тому числі дві особи від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства", - підкреслила Козаченко. Вона відправила відповідну доповідну записку на адресу міністра юстиції.

Потім заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко під тиском депутатів Верховної Ради відмовився від статусу учасника АТО.

Сьогодні, 14 січня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився звільнити Ісаєнко.