ua en ru

Яценюк розпорядився звільнити заступника голови Мінрегіону Ісаєнка

Яценюк розпорядився звільнити заступника голови Мінрегіону Ісаєнка

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціює звільнення заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитра Ісаєнка за незаконне отримання статусу учасника антитерористичної операції на Донбасі. Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я як прем'єр-міністр роблю подання про звільнення заступника міністра Ісаєнка із займаної посади... Прошу всіх міністрів дуже ретельно вивчати всі матеріали, які йдуть на комісію (яка надає статус учасника бойових дій, - ред.) і залучити до роботи комісії як представників засобів масової інформації, так і представників громадськості", - заявив Яценюк.

Зазначимо, що 13 січня 2015 р. директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко повідомила на прес-конференції, що станом на 13 січня 2015 р. статус учасника АТО в Україні отримали понад 3,5 тис. осіб.

При цьому, як наголосила представник Мін'юсту, за результатами перевірки виявилося, що близько 200 людей, які отримали зазначений статус, не є суб'єктами АТО. "У тому числі дві особи від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства", - підкреслила Козаченко. Вона відправила відповідну доповідну на адресу міністра юстиції.

Раніше заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко під тиском депутатів Верховної Ради відмовився від статусу учасника АТО.

Нагадаємо, на початку грудня 2014 р. Кабмін спростив процедуру отримання бійцями АТО статусу учасників бойових дій.