ua en ru

МЗС Великобританії підтвердило затримання в Україні журналіста Russia Today

Міністерство закордонних справ Великобританії підтвердило затримання в Україні британського громадянина, журналіста телеканалу Russia Today Грема Філліпса

Міністерство закордонних справ Великобританії підтвердило затримання в Україні британського громадянина, журналіста телеканалу Russia Today Грема Філліпса, передає ВВС.

Грем Філліпс був затриманий в Маріуполі (місто в Донецькій області на сході України) в минулий вівторок Національною гвардією, яка заявила, що транспортує його в Київ.

МЗС Великобританії повідомив, що знаходиться в контакті з українською владою" з цього питання і готовий надати "консульську допомогу".
У свій останній запис в Twitter Філліпс повідомив, що знімав сюжет в міському морзі з участю місцевого лікаря.

Як раніше повідомляла Russia Today, Філліпс не був у контакті з ким-небудь по телефону, електронній пошті або через Twitter, починаючи з 14:20 за київським часом вівторка. "Це говорить про те, що він був затриманий у той ранок і, як ми вважаємо, був доставлений для допиту" у Службу безпеки України (СБУ)", - заявляв телеканал.

Представник Національної гвардії України підтвердив ВВС, що журналіст був затриманий і переданий СБУ. За його словами, журналіст буде доставлений до Києва і переданий співробітникам британського посольства, після чого він повинен вийти на свободу.