ua en ru

МЗС України заявив про створення гуманітарних коридорів на сході

Міністерство закордонних справ України заявило про створення так званих гуманітарних коридорів на сході країни для евакуації мирного населення з зони антитерористичної операції.

Міністерство закордонних справ України заявило про створення так званих гуманітарних коридорів на сході країни для евакуації мирного населення з зони антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"Для мирного населення, яке бажає покинути зону антитерористичної операції, створені гуманітарні коридори. Працює національний координаційний штаб з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Донецької та Луганської областей... Особлива увага приділяється евакуації дітей", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, після процедури ідентифікації на блокпостах сил АТО громадяни України будуть отримувати відповідний документ, який надає право на доступ до медичного обслуговування, виплати пенсій і різних видів державної допомоги.

"Розгорнута мережа мобільних пунктів для забезпечення громадян питною водою, харчуванням та медикаментами", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 10 червня Президент Петро Порошенко доручив силовикам створити "коридор" для евакуації мирних жителів із зони антитерористичної операції.