ua en ru

МЗС України направив ноту в РФ щодо обстрілу пункту пропуску "Маринівка" з території Росії

Міністерство закордонних справ України направило ноту в російське МЗС щодо обстрілу українського пункту пропуску "Маринівка" з території РФ.

Міністерство закордонних справ України направило ноту в російське МЗС щодо обстрілу українського пункту пропуску "Маринівка" з території РФ. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест і сьогодні направило відповідну ноту МЗС Росії у зв'язку з черговими кричущими фактами провокаційних дій на українсько-російському державному кордоні. У ніч на 12 липня району населеного пункту Куйбишеве (Ростовська область, Російська Федерація) відбувся мінометний обстріл пункту пропуску "Маринівка", - йдеться в повідомленні.

Крім того, протягом вчорашнього дня були зафіксовані кілька випадків порушення повітряного простору безпілотними літальними апаратами, які залітали з боку РФ.

"Незважаючи на неодноразові звернення від української сторони, прикордонна служба ФСБ Російської Федерації не робить ніяких кроків, щоб запобігти численні порушення державного кордону України озброєними особами і військовою технікою з території Росії", - підкреслили в МЗС.

У відомстві зажадали від влади РФ припинити провокації на кордоні.

МЗС очікує, що міжнародне співтовариство дасть неупереджену оцінку діям російської сторони, які призводять до загострення ситуації на сході України, і посилить тиск на Кремль.