ua en ru

МЗС РФ звинуватив владу Литви в спробах перешкодити врегулювання кризи на Донбасі

МЗС РФ звинуватив владу Литви в спробах перешкодити врегулювання кризи на Донбасі

Міністерство закордонних справ Російської Федерації звинуватив владу Литви в спробах перешкодити врегулювання кризи на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Відверто мілітарний курс Вільнюса у внутрішньоукраїнському конфлікті ні для кого не є секретом. Зараз же литовське керівництво відкрито визнало факт надання збройної підтримки "партії війни" в Києві, що, звичайно, викликає велику тривогу. Не випадковим бачиться і момент, вибраний Л. Линкявичюсом для своєї заяви - буквально напередодні мінської зустрічі 12 лютого в "нормандському форматі". Це дуже схоже на бажання перешкодити переговорам, підготовка до яких і так йшла дуже не просто", - йдеться в повідомленні.

Як заявили в прес-службі, дії офіційної влади Литви наносять "шкоду багатостраждальному українському народу і підривають важливі зусилля Росії, представників Євросоюзу і ОБСЄ у висновку збройного протистояння на Південному Сході України на шлях мирного врегулювання".

Нагадаємо, раніше Президент Литви Даля Грібаускайте висловилася за те, щоб Захід здійснював постачання зброї в Україну. Грібаускайте переконана, що у відповідь на загострення агресії з боку Росії, потрібно посилювати штрафні санкції Заходу проти Москви.