ua en ru

Меркель не впевнена в досягненні домовленості про перемир'я на зустрічі по Україні в Москві

Меркель не впевнена в досягненні домовленості про перемир'я на зустрічі по Україні в Москві

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що невідомо, чи буде досягнута домовленість про перемир'я на зустрічі з української кризи в Москві. Про це вона сказала в п'ятницю, 6 лютого, після зустрічі з іракським прем'єром Хейдером аль-Абаді в Берліні, передає Deutsche Welle.

Вона також додала, що можуть знадобитися нові переговори.

При цьому Меркель підкреслила, що нинішня ініціатива Берліна і Парижа провести екстрені консультації з Києвом і Москвою спрямована на захист "європейського миропорядку". Канцлер Німеччини не вважає себе і французького Президента "нейтральними посередниками" в конфлікті. За її словами, вони представляють "німецькі, французькі, європейські інтереси в цілому".

Вона підкреслила, що конфлікт в Україні можна вирішити тільки дипломатичним шляхом.

"Ми не знаємо, чи будуть переговори в Москві довгими або короткими і будуть це заключні переговори. Ми тільки можемо робити те, що в наших силах, для вирішення цього конфлікту і в особливості для припинення кровопролиття", - заявила канцлер ФРН.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд вчора терміново прибули у Київ, а сьогодні мають намір відвідати Москву.

За словами посла України в Польщі Андрія Дещиці, Україна побоюється, що канцлер Меркель і Президент Олланд за підсумками сьогоднішніх переговорів з Президентом РФ Володимиром Путіним у Москві можуть прийняти "дорожню карту" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, яка не влаштує влади України.