ua en ru

Меркель назвала неприйнятним висловлювання Нуланд про роль ЄС у залагодженні конфлікту в Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає неприйнятним висловлювання помічниці держсекретаря США Вікторії Нуланд про роль ЄС в залагодженні конфлікту в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає неприйнятним висловлювання помічниці держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторії Нуланд про роль Європейського Союзу в залагодженні конфлікту в Україні. Про це сьогодні, 7 січня 2014 р., на прес-конференції заявила прес-секретар Меркель Крістіане Вірц, повідомляє Reuters.

Водночас, за словами Вірц, Меркель високо оцінила роботу верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, яка доклала чимало зусиль для налагодження діалогу між Президентом України Віктором Януковичем і опозицією.

"Канцлер вважає ці зауваження абсолютно неприйнятними і хоче підкреслити, що місіс Ештон відмінно справляється", - повідомила Вірц.

Нагадаємо, 6 лютого в мережі Інтернет з'явився запис розмови Нуланд з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, на якому вони обговорюють склад майбутнього Кабміну з можливою участю в уряді лідерів української опозиції. Нуланд також матерно висловлюється про Євросоюзі: "Fuck the EU".

При цьому сьогодні Нуланд підтвердила автентичність оприлюдненого запису.

Зазначимо також, що гіперпосилання на запис першим дав у своєму Twitter помічник віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна Дмитро Лоскутов.