ua en ru

Мельник оголошений у міждержавний розшук, - МВС

Екс-ректор Податкової академії Петро Мельник Мельник оголошений в міждержавний розшук. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Екс-ректор Податкової академії Петро Мельник (на фото) оголошений в міждержавний розшук. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"На підставі рішення Печерського районного суду міста Києва щодо дозволу на затримання підозрюваного Петра Мельника, він оголошений у міждержавний розшук. Відповідні відомості внесені до бази даних, інформація направлена ​​до країн СНД", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора Печерський райсуд м. Києва виніс рішення про затримання Мельника. Згідно з рішенням суду, Мельника необхідно затримати з метою його приводу до суду для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Після винесення вердикту суду прокурор Сергій Овчаренко заявив, що рішення дозволяє оголосити його в міждержавний розшук.

9 серпня Мельник, який звинувачується у хабарництві, втік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета.

Ректор Національного університету Державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками ГУБОЗ при передачі хабара у розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, що чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за сприяння у вступі".

Крім того, під час обшуку в кабінеті слідчі вилучили ще 30 тисяч доларів.

В той же день Мельника госпіталізували в лікарню швидкої допомоги з діагнозом "блокада серця". Пізніше захист Мельника стверджувала, що у нього гіпертонічний криз.

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III і V скликань. На виборах у ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу №95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії у Київській обл., більше половини округів виявилися за Партією регіонів.