ua en ru

Медведчук заперечує свою причетність до фінансування "Правого сектору"

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук заперечує свою причетність до фінансування "Правого сектора".

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук заперечує свою причетність до фінансування "Правого сектора". Про це йдеться у заяві руху, поширеній його прес-службою.

"Народний депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель заявила, що радикальну організацію "Правий сектор" може фінансувати в тому числі Віктор Медведчук. У ситуації, коли згадані пані Кужель радикали зі зброєю в руках вламуються в будинки українців, пропонують "захист і опіку" підприємствам і організаціям - питання, звідки у "Правого сектора" гроші на дорогі машини і екіпіровку - навіть не виникає. Сама спроба представити добре організовані групи озброєних людей, що загрожують чиновникам і політикам, як чиюсь політичну іграшку, виглядає смішно і безглуздо", - йдеться в заяві.

У заяві підкреслюється, що "Український вибір" неодноразово заявляв про небезпеку неконтрольованих незаконних збройних формувань на вулицях українських міст.

"Подібні заяви народного депутата тепер вже від "Батьківщини" Олександри Кужель свідчать про одне: вона всіма силами намагається дистанціюватися від тих, завдяки кому "Батьківщина" прийшла до влади. Даремна праця. Громадяни України добре знають, хто сьогодні очолює державу і несе відповідальність за розгул бандитизму. І дасть оцінку цим людям на майбутніх виборах", - наголошується в заяві.