ua en ru

Екс-нардепа Маркова відправили до Печерського райсуду Києва

Затриманого вчора екс-нардепа Ігоря Маркова сьогодні вранці відправили до Печерського районного суду Києва, де суддя має обрати йому запобіжний захід.

Затриманого вчора екс-нардепа Ігоря Маркова (на фото) сьогодні вранці відправили до Печерського районного суду Києва, де суддя має обрати йому запобіжний захід. Про це повідомляє ТСН.

Сьогодні вранці близько 04:00 бійці спецпідрозділу "Беркут" відтіснили прихильників Маркова від головного входу адміністративної будівлі ГУМВС в Одеській області. У цей момент з іншого боку під'їхали автозаки, до одого з них посадили Ігоря Маркова і відправили до Києва.

Екс-нардепа Маркова відправили до Печерського райсуду Києва

(Фото: ВЗГ ГУМВС України в Одеській області)

Нагадаємо, 22 жовтня в Одесі Ігорю Маркову було вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України - хуліганство. Зараз він затриманий. Підозрюваний буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

При цьому найактивніших прихильників екс-нардепа Маркова притягнуть до відповідальності за хуліганські дії біля адміністративної будівлі ГУМВС в Одесі, повідомили у прес-службі ГУМВС в Одеській обл.

Нагадаємо, на підтримку Маркова біля адмінбудівлі ГУМВС України в Одеській обл. зібралася група його прихильників у кількості близько 500 осіб. Під час акції громадяни, які прийшли до будівлі підтримати Ігоря Маркова, намагалися провокувати правоохоронців на активні дії, зазначили в МВС.

Як повідомлялося, Маркову інкримінують організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі. Кримінальне провадження розслідується за статтею КК, яка передбачає відповідальність за вчинення хуліганства.

Йдеться про події 2007 р., коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян.

Марков раніше заявив, що виклики його на допит - це спроби залякати його шляхом кримінального тиску.

Нагадаємо, 12 вересня Вищий адміністративний суд України частково задовольнив адміністративний позов Юрія Кармазіна, Сергія Сотникова та Степана Терзі і зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію народного депутата України Ігоря Маркова.

Також суд зобов'язав ЦВК організувати підготовку і проведення повторних виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі №133 у відповідності до вимог законодавства про вибори.

Позбавити "регіонала" Маркова мандата вимагав колишній депутат Верховної Ради Юрій Кармазін. Кармазін ґрунтується на результатах розслідування міліцією кримінальної справи про фальсифікацію результатів виборів в окрузі №133. У МВС підрахували, що 6038 бюлетенів були незаконно зараховані як віддані за самовисуванця Маркова. На 52 з 86 дільниць округу в кабінках для голосування лежали ручки із симпатичним (зникаючими при нагріванні) чорнилом. Експертиза встановила, що після голосування частину відміток, поставлених за інших кандидатів, було знищено і натомість проставлено нові у графі за Маркова. У результаті його відрив від найближчого суперника Олексія Гончаренка, що висувався від Партії регіонів, склав 5160 голосів.