ua en ru

Луценку надано статус потерпілого, - адвокат

Юрію Луценку надано статус потерпілого. Про це на брифінгу повідомив адвокат політика Ігор Фомін.

У рамках розслідування справи про перевищення повноважень щодо застосування сили співробітниками міліції Святошинського РУ ГУМВС України в Києві 10-11 січня, Юрію Луценку надано статус потерпілого. Про це на брифінгу повідомив адвокат політика Ігор Фомін.

"Юрій Луценко сам виявив бажання дати пояснення, і лікарі дозволили йому це зробити", - зазначив адвокат.

За його словами, "політик виклав факти, свою позицію і подав письмову заяву у прокуратуру Києва".

"Юрій Віталійович вважає, що винними у ситуації, що склалася, є не рядові працівники "Беркута", а керівництво МВС, яке залишило їх напризволяще наодинці з людьми. Луценко вважає, що "беркутівці" опинилися в заручниках ситуації, коли керівництво МВС спочатку послало їх у гарячу точку, а потім - фактично він них відмовилося", - пояснив Ігор Фомін.

"Безвідповідальна поведінка керівництва "Беркуту", яке відмовилося шукати компроміс, який дозволив би запобігти конфлікту, викликала емоційну реакцію Юрія Луценка. Однак будь-яка поведінка і будь-які слова не є підставою для застосування спецзасобів і сили", - додав він.

Ігор Фомін також вважає, що у справі про події 10-11 січня під Святошинським райвідділом міліції має бути кілька потерпілих, а не тільки Юрій Луценко.

Нагадаємо, екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко сьогодні дав перші свідчення щодо свого побиття та подій, які сталися під Святошинським районним відділенням міліції 10-11 січня 2014 р.

Зазначимо, сьогодні в МВС заявили, що під час інциденту з побиттям Луценко був п'яний. Звернемо увагу, що сьогодні Луценко дав перші свідчення щодо свого побиття та подій, які сталися під Святошинським районним відділенням міліції 10-11 січня 2014 р. Його адвокат Ігор Фомін зазначив, що Луценко сам виявив бажання дати показання по справі. Також Фомін зазначив, що Луценко сьогодні отримав офіційний процесуальний статус потерпілого. Адвокат нагадав, що справу порушено за ч. 2 ст. 365.

Нагадаємо, увечері 10 січня біля будинків Святошинського районного суду та Святошинського РУВС, де проходило засідання щодо справи "васильківських терористів", відбулися зіткнення між бійцями підрозділу "Беркут" і групою опозиційно налаштованих активістів. За різними відомостями постраждало приблизно 5 осіб, у тому числі екс-глава МВС Юрій Луценко, якому розбили голову.