ua en ru

Лук'яненко склав повноваження глави УРП

Левко Лукьяненько вчора, 15 квітня 2013 р., склав повноваження глави Української республіканської партії (УРП) і передав справи "прихильникам поновлення УРП". Про це "Комерсант-Україна" повідомив сам Лук'яненко.

"На засіданні керівного органу - центральної ради - я склав з себе повноваження голови партії, оскільки вважаю, що я вже не в тому віці, щоб очолювати партію і продовжувати розвивати її", - Лук'яненко.

За його словами, він залишається в статусі почесного голови УРП, а головою партії до проведення з'їзду був обраний голова громадської організації "Громадська ліга Україна-НАТО" Сергій Джердж.

"У травні 2012 р. в УРП відбулися деякі конфлікти через невдоволення діями керівництва київського міського осередку партії, і вони також призвели до того, що я був змушений передати повноваження голови партії Сергій Джердж", - розповів Лук'яненко.

Щодо подальшого розвитку партії він зазначив, що в ній існують зараз дві різні позиції - "консервативна і позиція прихильників оновлення партії".

"Перехід влади в партії відбувається небезболісно, це можна трактувати як розкол, але я вважаю це природним процесом. Крім того, в розпалюванні конфлікту в УРП зацікавлена нинішня влада, їх агентура попрацювала і серед наших партійців", - зазначив Лук'яненко.

За інформацією "Комерсант-Україна", разом з Левком Лук'яненком партію залишив колишній заступник голови Служби безпеки України генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

"Ми не знаємо, звідки у вас така інформація, заяви пана Скіпальського щодо виходу з УРП не було, - заявив Сергій Джердж. - У партії все нормально, ми готуємося до процесу створення єдиного ідеологічного опозиційного об'єднання".

За словами Джерджа, в УРП почали роботу зі створення "опозиційно-патріотичного об'єднання", і саме з цим пов'язана зміна керівництва.

Також він зазначив, що УРП запропонувала Народному руху, Української народної партії, Конгресу українських націоналістів і Українська платформа "Собор" об'єднатися в "єдину потужну правоцентристську опозиційну партію".

Слід зазначити, що з аналогічною пропозицією до правих в березні звернувся колишній глава політради партії "Наша Україна" Сергій Бондарчук. У свою чергу УРП запевнили, що з Бондарчуком переговорів не ведуть.

Читайте також: З'їзд "Нашої України" на чолі з Віктором Ющенком відбудеться 18 травня 2013 р