ua en ru

Лукашенко має намір співпрацювати з новою владою України

Президент Білорусії Олександр Лукашенко має намір співпрацювати з новою владою України.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко (на фото) має намір співпрацювати з новою владою України. Про це він заявив на засіданні Ради безпеки Білорусії за попередніми підсумками першого етапу перевірки бойової готовності Збройних сил країни, передає прес-служба Президента Білорусі.

Лукашенко підкреслив, що позиція Білорусі з українським подіям залишається незмінною, Білорусія не припиняла співпрацю з Україною. "Лукашенко радить новим українським властям менше бігати по закордонах, а займатися благополуччям власної країни та народу", - наголошується в повідомленні прес-служби Президента Білорусі.

"В Україні є політики, які взялися вирішувати проблеми українського народу. Ми ні в якому разі їм не заважаємо. Більше того, ми не переривали ніякі зв'язки з Україною, насамперед економічні. Ми завжди йшли назустріч побажанням українського бізнесу і досі це робимо. І прем'єр-міністру давно доручено контролювати цей процес. Він знає, що робити, і ні один бізнесмен, жоден підприємець, що жоден керівник, який займається зовнішньою економікою, не скаже, що Білорусь займала якусь непристойну позицію щодо України", - заявив Лукашенко.

"Ми поставляли і постачаємо туди енергоресурси, стільки, скільки потрібно для України, продукти харчування, інші речі. Словом, ми відкриті для того, щоб підтримувати український народ в цю скрутну хвилину, у тому числі гуманітарної складової", - додав Президент Білорусі.

При цьому він підкреслив, що не відчуває тиску з боку російської сторони.

"На мене ніхто не тисне, ніякі кремлі та інші на мене ніколи не тиснули, тому що це, по-перше, безперспективно або, як кажуть дипломати, контрпродуктивно. На мене нічого тиснути", - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, Росія не визнає нові влади України.