ua en ru

Квасьнєвський продовжує переговори з українською владою про асоціацію, - джерело

Екс-Президент Польщі Олександр Квасьнєвський продовжує переговори з владою україни щодо підписання Угоди про Асоціацію. Про це повідомляє польська Gazeta Wyborcha з посиланням на власні джерела.

Екс-Президент Польщі Олександр Квасьнєвський продовжує переговори з владою України щодо підписання угоди про Асоціацію. Про це повідомляє польська Gazeta Wyborcha з посиланням на власні джерела.

"Поки м'яч у грі, ще щось можна зробити. Це - останній шанс для майбутнього (України)", - заявило виданню джерело, знайоме з ходом переговорів.

Зазначимо, 21 листопада член моніторингової комісії Європарламенту Олександр Квасьнєвський заявив, що угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом не буде підписана у Вільнюсі. Заява була емоційною і була зроблена на тлі рішення Кабінету міністрів України припинити процес підписання УА.

Раніше Квасьневський заявляв про те, що у України "ще є" шанси на підписання договору про асоціацію з ЄС.

Вже 22 листопада співголова місії Європейського парламенту Олександр Квасьнєвський заявив про продовження роботи місії в Україні.

"Ми вас не кидаємо - ми продовжимо працювати", - сказав Квасьнєвський.

За його словами, угоду про асоціацію не підпишуть не тому, що Україна не готова, а тому, що уряд вирішив узяти паузу.

Нагадаємо, 21 листопада в другій половині дня поступило повідомлення про те, що Кабінет міністрів України вирішив призупинити висновок СА з ЄС. Також, згідно з розпорядженням від 21 листопада 2013 р. № 905-р, уряд запропонував ЄС і РФ створити трибічну комісію для налагодження торговельно-економічних відносин. Також стало відомо, що питання про припинення підготовки підписання УА з ЄС розгляне СНБО.