ua en ru

Костусєв склав із себе повноваження мера Одеси

Олексій Костусєв написав заяву про складання повноважень Одеського міського голови. Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради.

Олексій Костусєв написав заяву про складання повноважень Одеського міського голови. Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради.

Кандидат від Партії регіонів Костусєв був обраний мером Одеси 31 жовтня 2010 р. За підсумками виборів він набрав 50,8% голосів, обійшовши на 20% свого найближчого конкурента Едуарда Гурвіца, що балотувався від партії "Фронт змін" і згодом став нардепом від партії "Удар".

Чутки про можливий відхід Костусєва у відставку поширювалися давно. Ще в 2011 р. ЗМІ повідомляли, що Костусєв подав заяву про складення повноважень мера Одеси. Джерела стверджували, що Костусєв пішов у відставку у зв'язку з тим, що його діяльність на посаді міського голови не йде на користь рейтингу Партії регіонів. Серед можливих претендентів на цю посаду називали Сергія Ківалова. Джерела в мерії стверджували, що таке рішення мер ухвалив після зустрічі з Президентом Віктором Януковичем.

Ківалов тоді сказав газеті "Комсомольська правда в Україні", що "ніяких чуток не немає - Костусєву запропонували обійняти нову посаду, і він погодився". Після цього з електронної адреси управління інформації Одеської міськради журналістам було відправлено лист з коментарем Костусєва, в якому він настійно рекомендував голові парламентського комітету Ківалову "не втручатися не в свої справи". Пізніше в одеській мерії поспішили відхреститися від цієї заяви, запевняючи, що електронну скринбьку було зламано, а силові структури, зокрема СБУ, з'ясовують, хто за цим стоїть.

Відомо про протистояння Костусєва з місцевим бізнесом, зокрема з приводу безкоштовного і безперешкодного доступу до міських пляжів. Це питання стоїть особливо гостро у зв'язку з розвитком клубно-ресторанного центру Одеси - Аркадії.

Костусєв обіцяв знести бульдозерами всі об'єкти, які заважають одеситам спокійно відвідувати пляжі, і щиро дивувався, як можна земельні ділянки біля самого моря віддавати в оренду.

Нагадаємо, в червні 2013 р. МВС почало кримінальне провадження і досудове розслідування по ряду повідомлень з різних джерел про зловживання владою і службовим положенням і неправомірні дії декількох посадових осіб Одеського міськвиконкому, у тому числі і міського голови Костусєва.