ua en ru

Королевська запропонувала ОБСЄ запровадити фонд для відшкодування збитків жертвам торгівлі людьми

Україна пропонує ОБСЄ запровадити інститут національних координаторів у сфері протидії торгівлі людьми та створити фонд для відшкодування збитків жертвам торгівлі людьми. Про це заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час спільної прес-конференції в "Артеку" з генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньєром та міністром закордонних справ України, чинним главою ОБСЄ Леонідом Кожарою, повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

Королевська, повідомила, що з 2011 р. Мінсоцполітики виступає таким національним координатором в Україні, та пропонує ввести подібну практику і в інших країнах.

"Цю практику ми пропонуємо розповсюдити у всіх європейських країнах. Україна пропонує ОБСЄ запровадити інститут національного координатора у сфері протидії торгівлі людьми його регіональних представників. Відповідний пункт передбачено у додатку до плану дій з протидії торгівлі людьми, який був розроблений за участі фахівців Міністерства соціальної політики", - заявила вона.

Також, за словами Королевської, цим додатком передбачається впровадження програми допомоги особам, постраждалим від експлуатації та торгівлі людьми та створення на державному рівні спеціального компенсаційного фонду.

Читайте також: Україна все частіше стає кінцевим пунктом жертв торгівлі людьми

"Ще одне наша пропозиція стосується створення державного компенсаційного фонду для відшкодування збитків жертвам, у разі, якщо така шкода не може бути відшкодована злочинцями, незалежно від правового статусу або національної приналежності. Ми вже зробили крок у цьому напрямку в Україні. З ініціативи Мінсоцполітики, з цього року жертви торгівлі людьми в нашій країні отримують відповідну державну допомогу", - Повідомила Королевська.