ua en ru

Коаліція зобов'язалася створити комісію при Кабміні з питань розвитку ОПК

Коаліція зобов'язалася створити комісію при Кабміні з питань розвитку ОПК
Коаліція зобов'язалася створити міжвідомчу комісію при Кабінеті міністрів України з питань розвитку оборонно-промислового комплексу.

Коаліція зобов'язалася створити міжвідомчу комісію при Кабінеті міністрів України з питань розвитку оборонно-промислового комплексу. Про це йдеться в тексті угоди, яку було підписано вчора партіями "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", Радикальна партія, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина".

Комісія буде працювати у форматі консультативно-дорадчого органу з метою забезпечити експертно-аналітичну підтримку роботи уряду у сфері розвитку ОПК. Її передбачається створити в I кварталі 2015 р.

Планується до III кварталу 2015 р. також розробити концепцію імпортозаміщення та створення нових промислових потужностей, у тому числі, ліцензійного виробництва критично важливих комплектуючих для забезпечення українських виробників.

Крім того, передбачається до IV кварталу 2015 р. організувати співробітництво у сфері розробок озброєння і військової техніки з іноземними виробниками (ЄС, Канада, США, Південно-східна Азія).

Також планується відновити роботу важливих підприємств ОПК, які залишилися під контролем бойовиків (Донецький казенний завод хімічних виробів, ДАХК Топаз і т. д.) на базі інших підприємств, а також відновити призупинені важливі програми розробки перспективних зразків озброєння та військової техніки і затвердження нових програм.

Нагадаємо, коаліція також зобов'язалась до 2015 р. провести всі основні реформи в українській армії.