ua en ru

Коаліція повинна дати українцям право контролювати владу, - Медведчук

Коаліційна угода не передбачає проведення фундаментальної реформи - впровадження реальних механізмів цивілізованої зміни влади шляхом дострокового припинення повноважень будь-якого органу. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

За його словами, всі реформи і перетворення в Україні без врахування думки суспільства приречені на провал.

"Події 2014 р. продемонстрували, що нинішня "команда", яка прийшла до влади на хвилі народного невдоволення корумпованим режимом Януковича, всіма силами намагається зберегти стару систему", - впевнений політик.

Медведчук вважає, що український народ повинен отримати право керувати країною. "Реалізація механізмів народовладдя передбачає, що громадяни України на всеукраїнському референдумі можуть приймати стратегічно важливі рішення, що стосуються форми правління, державного устрою, вибору вектору економічного співробітництва, вступу в міжнародні організації і блоки", - зазначив він.

Лідер руху наполягає на тому, щоб на всеукраїнському референдумі за народною ініціативою громадяни могли достроково припиняти повноваження і тим самим відправляти у відставку Кабінет міністрів і Верховну Раду.

"Український вибір" вимагає реалізувати головну реформу, необхідну нашій країні, щоб українські громадяни не на майданах і вулицях, а законним демократичним шляхом отримали можливість відстоювати свої права і брати дієву участь у житті країни.