ua en ru

Кіхтенко не виключає обміну донецького аеропорту на ряд територій, підконтрольних ДНР

Председатель Донецкой областной государственной администрации Александр Кихтенко не исключает обмена донецкого аэропорта на ряд территорий, подконтрольных самопровозглашенной "Донецкой народной республики" (ДНР).

Голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко не виключає обміну донецького аеропорту на ряд територій, підконтрольних самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна".

"Дійсно є спірні райони по лінії, яка встановлена в результаті мінських угод. Є території, які знаходяться під контролем ДНР. Тому, якщо постане питання обміну цих населених пунктів (Донецький) аеропорт, то рішення буде прийматися на високому рівні", - зазначив Кіхтенко.

За його словами, за утримання аеропорту доводиться дорого платити.

"Адже, з одного боку, аеропорт Донецька став символом героїзму наших солдатів. Але з іншого боку, це щоденні обстріли, убиті і поранені українські солдати. Більш того, аеропорт як інфраструктурний та стратегічний об'єкт знищений. І тут потрібні правильні, обґрунтовані, своєчасні рішення", - зазначив Кіхтенко.

Нагадаємо, вчора в РНБО заявили, що наступний тиждень буде вирішальним у процесі виконання режиму припинення вогню в зоні антитерористичної операції.

У той же час у штабі АТО підтвердили угоду з бойовиками про "розмежувальну лінію".