ua en ru

Керрі закликав Ізраїль і Палестину відновити переговори

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що ізраїльським і палестинським політикам необхідно найближчим часом прийняти рішення про відновлення мирних переговорів. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Звертаючись до журналістів перед відльотом з тель-авівського міжнародного аеропорту Бен-Гуріона, держсекретар США сказав, що Ізраїль залишається найближчим союзником і партнером США в регіоні.

"Ми будемо продовжувати працювати разом, з метою підвищення загальної безпеки і стабільності, і ми будемо і надалі працювати з палестинською адміністрацією для того, щоб допомогти їм досягти і задовольнити свої устремління", - заявив Керрі.

Держсекретар США закликав сторони конфлікту утриматися від провокаційних заяв і дій, які можуть перешкодити мирному процесу.

"Сторони повинні бути зосереджені на досягненні прогресу в прямих переговорах, і кожна сторона повинна працювати, щоб вибудувати довіру, і кожна сторона повинна утримуватися від будь-яких провокаційних дій або риторики, які повертають нас до зворотного напрямку", - зазначив Керрі.

Державний секретар США зустрівся напередодні в Єрусалимі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху та потім в Рамаллі на Західному березі Йордану Президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом у спробі домогтися відновлення мирних переговорів між ними.

Палестинці для початку переговорів вимагають зупинити будівництво всіх ізраїльських поселень, Ізраїль заявив, що не приймає ніяких умов.

Читайте також: Нетаньяху має намір винести будь-яке мирну угоду з Палестиною на референдум