ua en ru

Керрі обговорив з Лавровим можливості зовнішньої підтримки України

Керрі обговорив з Лавровим можливості зовнішньої підтримки України

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров і Державний секретар США Джон Керрі 7 квітня в ході проведеного телефонної розмови обговорили можливості зовнішньої підтримки України в інтересах подолання внутрішньої політичної кризи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

Відзначається, що обговорювалися можливості зовнішньої підтримки України в інтересах подолання внутрішньої політичної кризи.

"Сергій Лавров відзначив нагальну необхідність, особливо в умовах наростання протестних виступів на південному сході України, глибокої і транспарентною конституційної реформи з повноцінною участю всіх політичних сил і регіонів. Підкреслена важливість реального діалогу про федеративний устрій України та закріплення її позаблокового статусу. Глави зовнішньополітичних відомств Росії і США домовилися продовжувати спільні зусилля з узгодження оптимальних форм міжнародного сприяння в просуванні справжнього національного діалогу в Україні, з тим щоб самі українці могли визначити долю своєї країни", - наголошується в повідомленні.