ua en ru

Кемерон пригрозив вивести санкції проти РФ на "абсолютно новий рівень"

Кемерон пригрозив вивести санкції проти РФ на "абсолютно новий рівень"

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що він та інші лідери готові вивести санкції проти Росії на "абсолютно новий рівень" в тому випадку, якщо Москва буде нарощувати свою агресію, передає The Wall Street Journal.

"Якщо Росія розриває правила XXI століття і займається дестабілізацією суверенної країни, то весь інший світ повинен бути готовий сказати Росії: "Ви не можете розривати одну частину міжнародних правил, при цьому маючи доступ до міжнародних ринків, міжнародних фінансів і міжнародних систем", - цитує видання Кемерона.

За його словами, західні лідери будуть готові прийняти санкції "на зовсім іншому рівні", якщо відбудеться якийсь інцидент, подібний оточенню української армії в Дебальцеве.

Захід повинен бути готовий "визначитися зі своєї довгострокової і рішучою позицією" проти Росії, передає видання позицію прем'єра Великобританії.

Нагадаємо, раніше західні держави домовилися, що у разі зриву мінських домовленостей про припинення вогню на сході України піде "жорстка реакція".

Раніше Президент США Барак Обама заявив, що Захід продовжить чинити тиск на Росію до тих пір, поки Росія повністю не виконає взятих на себе зобов'язань.