ua en ru

Кожна країна "Вишеградської четвірки" займеться певним напрямом реформ в Україні, - глава МЗС Словаччини

Кожна країна "Вишеградської четвірки" займеться певним напрямом реформ в Україні, - глава МЗС Словаччини
Кожна країна "Вишеградської четвірки" займеться певним напрямом реформ в Україні.

Кожна країна "Вишеградської четвірки" займеться певним напрямом реформ в Україні. Про це заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак під час зустрічі в Києві делегації країн Вишеградської групи із Президентом Петром Порошенком, повідомили у прес-службі глави держави.

Дипломати країн Вишеградської групи висловили повну солідарність з Україною в захисті її територіальної цілісності і суверенітету, а також підтвердили готовність взяти участь у конкретних напрямках реформ в Україні.

"Кожна країна Вишеградської четвірки візьме на себе певний напрям реформ в Україні і сконцентрується на їх реалізації", - зазначив віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

Так, Словаччина відповідатиме за енергетичний і безпековий сектор реформ в Україні, Польща - за децентралізацію, реформу місцевого самоврядування та управління публічними фінансами, Чехія - за громадянське суспільство, освіту та засоби масової інформації, Угорщина - економічна політика, розвиток малого та середнього бізнесу та впровадження зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Як повідомлялося, 16 грудня ц.р. з одноденним візитом в Україні перебували глави МЗС держав Вишеградської групи - міністр закордонних справ та європейської інтеграції Словаччини Мирослав Лайчак, міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек і Парламентський державний секретар Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Ласло Сабо.

Нагадаємо, Порошенко сподівається на створення "Вишеградської п'ятірки" за участю України.