ua en ru

Кабмін завтра планує схвалити законопроект про систему гарантування інвестицій фізосіб та зміни до закону про утилізацію автомобілів

Кабінет міністрів України завтра, 18 грудня 2013 р., на своєму засіданні планує схвалити законопроекти про систему гарантування інвестицій фізосіб на фондовому ринку та про внесення зміни до закону України "Про утилізацію транспортних засобів". Про це йдеться в порядку денному засідання уряду, текст якого розміщений на сайті Кабміну.

Разом з тим, проект закону про державний бюджет України на 2014 р., який, згідно заяви голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, уряд має розглянути завтра, у порядку денному засідання Кабміну відсутній.

Проте, міністри планують розглянути законопроект про внесення змін до закону України "Про захист економічної конкуренції"щодо пом'якшення відповідальності та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів.

Також Кабмін має намір призначити державних стипендій чемпіонам і призерам Олімпійських, Параолімпійських та Дефлімпійських ігор та.

Крім того, міністри планують розглянути постанову про внесення змін до пункту 21 статуту публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", про що доповідатиме міністр фінансів Юрій Колобов.

Також уряд планує схвалити зміни до порядку використання коштів держбюджету для заходів щодо запобігання катастрофі техногенного характеру на ДП "Горлівський хімічний завод", затвердити порядок та умови надання у 2013 р. субвенції з державного бюджету районному бюджету Шацького району Волинської області для продовження будівництва та капітального ремонту доріг Шацьк - Світязь - Залісся - Пульмо - Шацьк та проект "Реконструкція мостового переходу через р. Дніпро національної автомобільної дороги державного значення Золотоноша - Черкаси - Сміла - Умань, Черкаська область".

Крім того, міністри планують виділити кошти для здійснення у 2013 р. заходів щодо зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему. А також затвердити скоригований проект та титул будови "Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота першого - третього блоків на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС". Крім того, уряд планує затвердити план заходів щодо зниження рівня забруднення довкілля Азовського і Чорного морів.

Міністри також планують внести зміни у розпорядження Кабміну про використання бюджетних коштів на функціонування автомобільних доріг загального користування.

Також уряд розгляне постанову про погашення заборгованості із заробітної плати працівникам Державного науково-виробничого підприємства "Цирконій" та розгляне питання щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що виникла станом на 1 жовтня 2013 р. шляхом видачі фінансових казначейських векселів. А також розгляне план організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації закону України від 5 листопада 2013 р. № 665 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо коштів від використання (реалізації) державної частини виробленої продукції відповідно до угод про розподіл продукції".

Крім того, уряд планує схвалити угоди про фінансування програми "Підтримка України щодо управління міграційними процесами та надання притулку", про фінансування рамкової програми на підтримку угод між Україною та Європейським союзом, про фінансування щорічної програми дій з ядерної безпеки 2012 р. та про фінансування програми "Продовження підтримки реалізації Енергетичної стратегії України".