ua en ru

Кабмін виділяє 10 млн грн на відновлення Маріуполя

Кабінет міністрів має намір виділити з резервного фонду державного бюджету 10 млн грн на подолання наслідків теракту в Маріуполі Донецької області. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Кабмін приймає рішення про виділення з резервного фонду 10 млн гривень безпосередньо на місто Маріуполь, які повинні бути спрямовані на першочергові відновлювальні роботи з цих коштів міська рада надасть фінансові допомогу всім постраждалим", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 24 січня, близько 9:20, бойовики обстріляли з систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя, в результаті чого загинуло 30 осіб і близько 100 отримали поранення. ОБСЄ підтвердила, що обстріл Маріуполя був здійснений з території самопроголошеної ДНР.

Всього в результаті обстрілу було пошкоджено 79 об'єктів: 37 приватних будинків, 22 багатоповерхівок, 2 ринки, 8 магазинів, поштове відділення, 2 банківські установи, аптека, кафе і СТО.

За оцінкою губернатора Донецької області Олександра Кіхтенка, на відновлення Маріуполя та ліквідацію наслідків артобстрілів 24 січня необхідно понад 100 млн грн.