ua en ru

Кабмін створив Державну службу у справах учасників АТО, - Яценюк

Кабінет міністрів України сьогодні ухвалив рішення про створення Державної служби у справах учасників антитерористичної операції (АТО). .

Кабінет міністрів України сьогодні ухвалив рішення про створення Державної служби у справах учасників антитерористичної операції (АТО). Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє 5 канал.

"Сьогодні вранці ми прийняли рішення про створоння окремої Державної служби у справах учасників АТО та ветеранів війни ", - заявив Яценюк.

За його словами, служба буде займатися забезпеченням учасників АТО, у тому числі їх реєстрацією, їх працевлаштуванням, питаннями фізичної та психологічної реабілітації, а також забезпеченням житлом тих сімей, які залишились без годувальника.

"Для того, щоб вирішувати ці проблеми, ми створили службу, і я звертаюся до всіх з тим, щоб зробити публічний конкурс на керівника цієї служби", - зазначив прем'єр.

Відповідна постанова № 326 від 11 серпня 2014 р. оприлюднена на офіційному сайті Кабінету міністрів України.

"Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, зокрема щодо забезпечення їх адаптації та психологічної реабілітації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації, забезпечення житлом ветеранів війни, надання їм освітніх послуг, соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, які звільняються з військової служби, інших учасників антитерористичної операції та осіб, звільнених з військової служби, організації їх поховання", - йдеться в документі.

Згідно з постановою, діяльність служби спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра соціальної політики.