ua en ru

Кабмін доручив до 1 грудня перевести всі бюджетні установи з підконтрольної бойовикам території

Кабмін доручив до 1 грудня перевести всі бюджетні установи з підконтрольної бойовикам території
Кабінет міністрів доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, місцевим державним адміністраціям забезпечити переміщення до 1 грудня всіх бюджетних установ з підконтрольною бойовикам території.

Кабінет міністрів доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, місцевим державним адміністраціям забезпечити переміщення до 1 грудня всіх бюджетних установ з підконтрольною бойовикам території. Відповідну постанову Кабміну № 595 "Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької і Луганської областей" від 7 листопада опубліковане на сайті уряду.

"Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, місцевим державним адміністраціям забезпечити до 1 грудня 2014 р. переміщення бюджетних установ, підприємств і організацій, що належать до сфери їх управління, з населених пунктів, на території яких органи державної влада тимчасово не здійснюють або здійснюють у повному обсязі свої повноваження (далі - тимчасово неконтрольована територія), у населені пункти, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі; невідкладне інформування Міністерства фінансів про зміну місцезнаходження бюджетних установ, підприємств і організацій, що належать до сфери їх управління, які переміщені з тимчасово неконтрольованої території", - йдеться в документі.

Крім цього, Кабмін розпорядився встановити, що перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють у повному обсязі свої повноваження, визначається Кабінетом міністрів України за поданням Служби безпеки.

Також, згідно з постановою, міністри, керівники інших центральних органів виконавчої влади, голови місцевих державних адміністрацій і керівники бюджетних установ, підприємств і організацій, що належать до сфери їх управління, повинні забезпечити у місячний термін з дня набрання чинності цим постановою внесення змін штатних розписів, кошторисів та статутів установ, підприємств та організацій, які на момент набрання чинності цією постановою переміщені з тимчасово неконтрольованої території, з урахуванням зміни чисельності працівників і наявних умов для здійснення їх функцій.

Крім цього, уряд доручив міністерству енергетики та вугільної промисловості, міністерству соціальної політики, міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, міністерству економічного розвитку і торгівлі, міністерству фінансів, міністерству юстиції, Донецькій і Луганській обласним державним адміністраціям підготувати і подати Кабінетові міністрів України проект закону щодо визначення механізму врегулювання розрахунків за поставлені і неоплачені енергоносії на тимчасово неконтрольованої території за рахунок коштів, передбачених для виплати пільг і субсидій на даній території.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України схвалив тимчасовий порядок фінансування бюджетних організацій, здійснення соціальних виплат населення і надання фінансової допомоги окремим підприємствам і організаціям у Донецькій і Луганській областях.