ua en ru

Кабмін схвалив проект УРП щодо Олеської ділянки

Кабінет міністрів України сьогодні схвалив проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки "Олеська". Про це сьогодні за підсумками засідання Кабміну повідомив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, передає кореспондент РБК-Україна.

Кабінет міністрів України сьогодні схвалив проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки "Олеська". Про це сьогодні за підсумками засідання Кабміну повідомив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні на засіданні Кабміну було схвалено проект угоди, який буде підписаний 5 листопада в рамках майбутнього форуму (Малий Давос) в Києві", - сказав Проскуряков.

Відзначимо, раніше на засіданні уряду прем'єр-міністр України Микола Азаров нагадав, що згідно з угодою транснаціональна нафтогазова компанія Chevron інвестує 350 млн дол. в розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях. А загальні інвестиції у видобуток газу повинні становити більше 10 млрд дол.

Нагадаємо, в травні 2012 року Кабінет міністрів затвердив переможцем конкурсу на укладення угоди про розділ продукції по Олеській площі компанію Chevron. Chevron Ukraine B.V. має намір інвестувати 25 млрд дол. в розробку і видобуток газу сланцевих порід на Олеській площі. Проте щоб почати розробку області, компанія повинна отримати дозвіл місцевої влади.

Довгий час уряду не вдавалося заручитися підтримкою Львівської та Івано-Франківської облрад. Проте 20 вересня депутати Івано-Франківської обласної ради підтримали проект угоди між Україною, компанією Chevron і ООО "Надра Олеська" про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Олесського родовища.

3 жовтня депутати Львівської обласної ради погодили угоду про розподіл вуглеводнів в межах Олеської площі між компанією Chevron і ТОВ "Надра Олеська".