ua en ru

Кабмін не може підвищити зарплати та пенсії через рекордні витрати на оборону, - Яценюк

Кабмін не може підвищити зарплати та пенсії через рекордні витрати на оборону, - Яценюк

Кабінет міністрів України не може підвищити зарплати та пенсії через рекордні витрати на оборону країни. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Через війну та через економічну ситуацію, яка безпосередньо прив'язана з війною та військовими діями, соціальний захист людей, це ключовий пріоритет. Дуже б хотіли, щоб ми вже в цих змінах до бюджету провели підвищення заробітних плат і пенсій, але на даному етапі у країни немає для цього ресурсу, так як весь ресурс відправляється на оборону, безпеку, армію, танки, зброю, зміцнення безпеки, будівництво державного кордону, тобто зараз це перший пріоритет", - зазначив Яценюк.

Він нагадав, що в цьому році на оборону в держбюджеті передбачено 90 млрд грн.

"Це безпрецедентна сума 5,2% від ВВП, це взагалі безпрецедентна сума за історію країни", - додав Яценюк.

При цьому прем'єр пообіцяв переглянути пенсії і соціальні виплати в разі позитивного економічного сценарію.

"Коли ми будемо отримувати додаткові доходи та коли ми побачимо, що наші прогнози оптимістичні, які й зараз залишаються, будуть збуватися, то звичайно, що уряд буде розглядати додатково питання щодо фінансового та соціального забезпечення малозабезпечених верств населення", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що пенсії можуть бути збільшені після I кварталу 2015 р.