ua en ru

Кабмін хоче збільшити мінімальну вартість 3G-ліцензії з 2,4 млрд грн до 3 млрд грн, - АПУ

Кабмін хоче збільшити мінімальну вартість 3G-ліцензії з 2,4 млрд грн до 3 млрд грн, - АПУ Джерело фото:business-tv.com.ua
Кабінет міністрів хоче збільшити мінімальну вартість ліцензії 3G-зв'язку з 2,4 млрд грн до понад 3 млрд грн, чим зриває проведення конкурсу з продажу даних ліцензій.

Кабінет міністрів хоче збільшити мінімальну вартість ліцензії 3G-зв'язку з 2,4 млрд грн до понад 3 млрд грн, чим зриває проведення конкурсу з продажу даних ліцензій. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"НКРЗІ погодив із всіма міністерствами умови тендеру, але в порядку денному Кабмін завтра це питання розглядатись не буде. В Кабмін є велике бажання збільшити вартісні вимоги до кожної смуги з 2,4 млрд грн (запропонованих НКРЗІ) до понад 3 млрд грн. (вводячи таким чином поняття курсу у процес)", - написав Шимків.

Проте, за його словами, сьогодні оператори мобільного зв'язку, які працюють на ринку України та отримують прибутки у гривні, втрачають прибутки, "бо економіка падає".

"Вимагати від них індексування інвестиції - це божевілля непрофесіоналізму. Є достатньо країн, куди можна інвестувати, і де уряди є більш адекватними. Історія про 3G - це історія про те, як можливість залучити інвестиції та створити принаймні імітацію привабливого інвестиційного клімату можна знищити", - заявив Шимків.

За його словами, єдине, що стримує оголошення тендеру з продажу даних ліцензій, "це підписання проекту розпорядження про оголошення тендеру прем'єр-міністром".

Нагадаємо, 5 листопада 2014 р. Кабмін затвердив умови проведення конкурсу з продажу 3G-ліцензій.

Пізніше НКРЗІ направила на погодження до органів виконавчої влади проект акта про проведення тендеру на отримання 3G-ліцензій. Зазначимо, що згідно з умовами, які затвердила НКРЗІ, мінімальна вартість 3G-ліцензії повинна була скласти 2,443 млрд грн.