ua en ru

Ізраїль звинуватив США в потуранні тероризму з-за заборони польотів в Тель-Авів

Ізраїль звинуватив Сполучені Штати Америки в пособництві тероризму після того, як федеральні регулятори заборонили американським авіакомпаніям літати в Тель-Авів.

Ізраїль звинуватив Сполучені Штати Америки в пособництві тероризму після того, як федеральні регулятори заборонили американським авіакомпаніям літати в Тель-Авів. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Мотивацією такого рішення авіаційних властей США став ракетний обстріл бойовиками "Хамас" території, прилеглої до аеропорту "Бен-Гуріон". 22 липня Федеральне управління цивільної авіації заборонило авіакомпаніям США літати до цього аеропорту принаймні протягом доби.

Міністр транспорту Ізраїлю Ісраель Кац сказав, що "Бен-Гуріон" "є повністю безпечним і охороняється". Кац назвав тимчасову заборону «непотрібною», стверджуючи, що система протиракетної оборони "Залізний купол" гарантує повітряне прикриття для польотів над Тель-Авівом.

В Ізраїлі вважають, що заборона на польоти є проявом тиску Вашингтона на Ізраїль з метою припинення військової операції в секторі Газа. Держдепартамент США заперечує такі міркування.

Двотижнева ескалація протистояння у Смузі Гази вже забрала життя щонайменше 609 палестинців, в основному цивільних, а також 29 ізраїльтян - 27 солдатів і двоє цивільних.