ua en ru

Івано-Франківська облрада назвав безвідповідальною заяву Азарова про гальмування процесу узгодження розробки Олеського родовища

Івано-Франківська обласна рада сьогодні, 25 червня 2013 р., на засіданні 68 голосами ухвалила заяву до Кабінету міністрів України, у якій депутати називають безвідповідальними звинувачення прем'єр-міністра Миколи Азарова у бік Івано-Франківської і Львівської облрад у тому, що вони штучно гальмують процес погодження Олеського родовища видобутку сланцевого газу. Про це повідомляє кореспондент радіо "Свобода".

Депутати наголошували, що лише 13 червня в область надійшли матеріали (на 261 аркуші) з Міністерства екології та природних ресурсів із проектом угоди про розподіл продукції між державою Україна, компанією Chevron і ТОВ "Надра Олеська" стосовно розподілу вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська, тож розглянути її "фізично не було реально".

Особливі обурення, за словами депутата Юрія Романюка, викликала погроза: "може, вам вартість газу підняти, якщо ви будете тягти з цим питанням - я серйозно кажу", - процитував він слова Азарова.

У заяві до Кабінету міністрів зазначено, що "Івано-Франківська обласна рада та громада області чекають на вибачення і дезавуювання ганебної та провокативної заяви прем'єр-міністра України Миколи Азарова, висловленої ним на адресу Івано-Франківської обласної ради".

На пропозицію голови обласної держадміністрації Михайла Вишиванюка сам текст заяви буде дещо відкоригованим і зваженішим.

Нагадаємо, компанія Chevron Ukraine вже перерахувала платіж розміром близько 1,5 млн дол за роботи з розробки та експлуатації родовищ у межах Олеської площі.