ua en ru

Іран загрожує США "серйозними неприємностями" в разі вторгнення до Сирії

Керівництво Ірану попередило Вашингтон, що можливий початок військової операції проти Сирії обернеться "серйозними неприємностями" для США. Про це заявив заступник командувача збройними силами Ісламської республіки Масуд Джазаєрі.

Керівництво Ірану попередило Вашингтон, що можливий початок військової операції проти Сирії обернеться "серйозними неприємностями" для США. Про це заявив заступник командувача збройними силами Ісламської республіки Масуд Джазаєрі, повідомляє Sky News з посиланням на держтелебачення Ірану.

Представник збройних сил Ірану нагадав, що стосовно Сирії є "червона лінія", яку Білий дім перетинати не повинен.

Ця заява була зроблена після того, як Президент США Барак Обама і британський прем'єр Девід Кемерон висловили бажання, щоб інспекторів ООН допустили на місце ймовірних хімічних атак.

Разом із тим, іранське Press TV повідомляє, що згода Дамаска на допуск інспекції до місць застосування хімзброї буде отримана.

Раніше сьогодні глава Пентагону Чак Хейгел заявив, що оборонне відомство опрацювало всі можливі варіанти розвитку ситуації в Сирії, і армія готова до бойових дій у разі, якщо такий наказ надійде від Обами. Представники американського оборонного відомства наголошують, що сценарій подальшої поведінки США щодо Сирії продовжує залишатися невизначеним.

24 серпня стало відомо, що ВМФ США посилює свої позиції у Середземному морі.

Вчора до Сирії прибула інспекція ООН, яка має розібратися з тим, хто застосував хімічну зброю і чи мав взагалі місце факт хімічної атаки. Тим часом, організація "Лікарі без кордонів" повідомляє, що кількість загиблих, які померли від хімічного отруєння, досягла 355 осіб.

Нагадаємо, в ході зіткнень опозиції і прихильників Президента Сирії Башара Асада, які розпочалися в березні 2011 р., загинули більше 100 тис. людей.