ua en ru

Хосні Мубарак засуджений до трьох років в'язниці

Єгипетський суд засудив колишнього Президента країни Хосні Мубарака до трьох років тюремного ув'язнення. Він був визнаний винним у розкраданні громадських фондів.

Єгипетський суд засудив колишнього Президента країни Хосні Мубарака (на фото) до трьох років тюремного ув'язнення. Він був визнаний винним у розкраданні громадських фондів, повідомляє телеканал Al Jazeera.

Кримінальний суд Каїра виніс вирок і двом синам Президента - Алі і Гамалю. Обидва вирушать за ґрати на 4 роки за цим же обвинуваченням. Додатково вони повинні будуть компенсувати збиток, заподіяний державній скарбниці.

Суть звинувачень полягала в тому, що екс-глава Єгипту і його сини привласнили 17 млн ​​дол. державних коштів, що призначалися для реконструкції президентського палацу. У єгипетській пресі ця справа отримала назву "палацової"​.

Для Хосні Мубарака новий вирок по суті є формальністю. Колишній Президент країни був засуджений до довічного ув'язнення за наказ стріляти по демонстрантах під час заворушень у Каїрі на початку 2011 року, які призвели в результаті до його повалення.

Після арешту стан здоров'я Мубарака різко погіршився. Під час деяких засідань колишній Президент був настільки поганий, що доводи прокуратури і захисту йому доводилося вислуховувати в лежачому положенні. Тим не менше, противники Мубарака заявляли, що вирок був дуже м'яким, стверджуючи, що колишній Президент заслужив страту.