ua en ru

Харківська міськрада відмовилася розглянути питання про визнання Росії країною-агресором

Депутати Харківської міськради відмовилися включити в порядок денний сесії і розглядати питання про підтримку звернення Верховної Ради україни до парламентів світу про визнання Росії країною-агресором, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За винесення цього питання на розгляд проголосували 19 депутатів, а 47 були проти.

Як мотивував не розгляд питання Харківський міський голова Геннадій Кернес, питання не пройшов попереднє обговорення, носить політичний характер і знаходиться поза межами компетенції місцевого органу влади.

Пропозицію було внесено депутатом міськради Дмитром Марининым (позафракційний). За включення питання до порядку денного сесії проголосувало 19 депутатів.
Також в ході сесії харківський мер поінформував депутатів про встановлення меморіальних дощок у двох харківських школах, в яких навчалися два Героя Небесної Сотні Владислав Зубенко і Євген Котляр. Геннадій Кернес запропонував депутатам міськради від фракції "Народний фронт" оформити свої пропозиції щодо перейменування станції метрополітену ім. Радянської Армії, виділенню місця та встановлення пам'ятника Героям Небесної Сотні.