ua en ru

ГПУ порушила справу за фактом фальсифікації медиками діагнозу екс-депутата Шепелєва

Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкрила кримінальне провадження за фактом фальсифікації медиками діагнозу колишнього народного депутата Олександра Шепелєва.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкрила кримінальне провадження за фактом фальсифікації медиками діагнозу колишнього народного депутата Олександра Шепелєва. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України за фактом внесення службовими особами Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги неправдиві дані у довідку про стан здоров'я колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ розповіли, що була призначена комісійна судову-медична експертиза для визначення стану здоров'я Шепелєва, проте останній відмовився від її проведення. Надалі він був госпіталізований в Київську міську клінічну лікарню.

Разом з тим, за результатами проведеної фахівцями Міністерства охорони здоров'я перевірки, встановлено, що діагноз Шепелєву медики київської лікарні винесли безпідставно.

Нагадаємо, Шепелєв та його дружина Галина 26 березня були екстрадовані з Угорщини в Україну.

У січні 2013 р. Шепелев був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

У 2012 р. стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 млн грн, а також в участі разом з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання державних коштів рефінансування НБУ на 315,3 млн грн у березні-травні 2009 р.

Зазначимо, що Шепелєв був одним з перебіжчиків у минулому скликанні парламенту. У березні 2011 р. він разом з іншими народними депутатами, обраними до Верховної Ради за списком БЮТ, увійшов у фракцію Партії регіонів. Але вже 9 грудня 2011 р. Шепелев вийшов з фракції Партії регіонів.