ua en ru

ГПУ передала в суд дело экс-директора департамента госзакупок Минобороны

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора департаменту державних закупівель Міністерства оборони, який підозрюється у зловживанні владою та службовим становищем. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України, який підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364 (замах на зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 357 (викрадення документів) КК України", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, чиновник, використовуючи своє службове становище, сприяв тому, щоб комерційна структура з ознаками фіктивності перемогла в торгах на постачання дизельного палива для потреб Міноборони та незаконно отримала на рахунку грошові кошти в сумі понад 440 млн грн.

Крім того, екс-чиновник заволодів офіційним документом з метою приховати скоєний злочин. Завдяки втручанню прокуратури незаконне перерахування коштів було попереджено.

Нагадаємо, екс-главу департаменту держзакупівель Міноборони було заарештовано 21 листопада 2014 р. Пізніше правоохоронці виявили у його банківській комірці 420 тис. дол.

На початку січня 2015 р. радник Президента України Юрій Бірюков заявив, що всіх нинішніх співробітників департаменту держзакупівель Міноборони буде звільнено.