ua en ru

Держприкордонслужба України заявляє про несанкціоновані маневри техніки РФ на території Криму

Адміністрація Державної прикордонної служби заявляє про маневри 7 вертольотів Російської Федерації в повітряному просторі України, які не були погоджені, що є порушенням відповідних двосторонніх угод.

Адміністрація Державної прикордонної служби заявляє про маневри 7 вертольотів Російської Федерації в повітряному просторі України, які не були погоджені, що є порушенням відповідних двосторонніх угод. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДПС.

"У ході охорони державного кордону постом технічного спостереження був відстежений переліт по Керченському напрямку на висоті до 1 кілометра понад 10 російських військових вертольотів в Україні. У пункті пропуску "Кача" було оформлено три вертольоти, щодо яких була подана відповідна заявка ЧФ РФ. Інші вертольоти, які перетнули державний кордон України, порушили вимоги відповідних двосторонніх угод", - йдеться в повідомленні.

Держприкордонслужба України заявляє про несанкціоновані маневри техніки РФ на території Криму

Також Держприкордонслужба заявляє про перебування ракетного катера ЧФ РФ "Івановець" (на фото) на відстані 5-ти кабельтових (близько кілометра) від берега на рейді Балаклавської бухти. Декларована причина зупинки - поломка двигуна.