ua en ru

Голови опозиційних фракцій вимагають у Рибака проведення виборів у Києві

У ці хвилини перед будівлею Київради виступають лідери української опозиції. Висловлюючи своє обурення тим фактом, що нардепів з опозиції знову не пускають на засідання Київради.

Виступаючи перед присутніми, голова фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок, пообіцяв учасникам акції, що лідери фракцій "Батьківщина", "Удар" і "Свобода" повернуться до парламенту сьогодні і будуть вимагати у розгляді невідкладному режимі питання про призначення дати виборів Київради і мера Києва. У той же час, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що депутати Київради, зібравшись на засідання, збираються "роздерибанити" київську землю і гроші київського бюджету, прийнявши відповідне рішення за 131 питання порядку денного.

За словами Яценюка, лідери фракцій парламенту планують відправиться до голови ВР Рибаку, з тим щоб підняти питання про призначення виборів у Києві.

Нагадаємо, що вчора ввечері нардепи піднімали питання про призначення виборів у Києві. Але глава профільного комітету у справах місцевого самоврядування Давид Жванія заявив, що комітет не має таких повноважень.

Також, голова фракції Удар Віталій Кличко заявив, що опозиція у ВР буде ставити на обговорення питання звіту міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в сесійній залі, з питання про те, чому співробітники МВС не пускають опозиційних нардепів і депутатів Київради на засідання Київради.