ua en ru

Глави МЗС "нормандської четвірки" закликали тристоронню контактну групу зустрітися найближчими днями

Глави МЗС Франції, Німеччини, Росії та України під час зустрічі в Берліні в "нормандському форматі" виступили за швидку зустріч підписантів мінських угод. Про це йдеться у спільній заяві міністрів, поширеному речником МЗС України Євгеном Перебийнисом.

"Міністри підтвердили свою підтримку тристоронньої контактній групі і закликали всіх підписантів мінських угод зустрітися в найближчі дні для імплементації припинення вогню і відведення важких озброєнь у відповідності з лінією дотику, погодженої в Мінську 19 вересня, і створити умови для повної імплементації положень мінських угод", - йдеться в заяві.

Крім того, вони закликали контактну групу створити робочі групи по відповідним аспектам мінських угод.

"Міністри закликали всі беруть участь сторони припинити воєнні дії й відвести важке озброєння у відповідності з лінією дотику, як це передбачено в додатку до мінським меморандуму від 19 вересня 2014, разом з наглядом спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та за підтримки узгоджених механізмів в основі", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, 16 січня тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ провела зустріч у Києві перед консультаціями з представниками ЛНР і ДНР в Мінську.