ua en ru

Голова Одеської облради Микола Пундик пішов у відставку

Голова Одеської обласної ради Микола Пундик сьогодні, 14 листопада, достроково склав свої повноваження. Про це повідомляє прес-служба облради.

Голова Одеської обласної ради Микола Пундик (на фото) сьогодні, 14 листопада, достроково склав свої повноваження. Про це повідомляє прес-служба облради.

"Відповідно до Закону про місцеве самоврядування, я маю право скласти свої функції і користуюся цим правом... Причини зрозумілі: прийшла нова команда, яка повинна працювати на благо області та України. Тому прошу розглянути мою заяву винятково декларативно і просто взяти до відома. Я залишаюся в команді Президента, у якій перебував завжди. Я залишаюся як депутат з вами в цьому залі, на місці, яке сам вибрав", - заявив Пундик на 23-й сесії облради.

Як з'ясувалося за підсумками голосування, його заяву підтримали 107 депутатів. Один голос був проти, 8 осіб утрималися.

Ведення сесійного засідання продовжив перший заступник голови облради Микола Тіндюк.

Зазначимо, що в одеському регіоні останнім часом відбуваються серйозні кадрові перестановки.

Так, 4 листопада в ході позачергової сесії Одеської міськради депутати прийняли відставку Олексія Костусєва з посади мера міста. Відповідну заяву про складення повноважень Костусєв оприлюднив 31 жовтня.

Додамо, що 7 листопада Президент України Віктор Янукович підписав указ про звільнення голови Одеської обласної державної адміністрації Едуарда Матвійчука. Наступного дня губернатором Одеської обл. був призначений Микола Скорик.